Kaj podariti?

Se želite izkazati z najlepšim darilom?

Se že spet sprašujete: “Kaj naj podarim, če pa že vse ima?” V poplavi neosebnih poceni daril iz plastike in ostalih okolju škodljivih materialov je resnično težko priti do pravega darila za vaše ljubljene. Potem pa še zamudno nakupovanje in stres v nepreglednih vrstah na blagajnah. Ko imamo že vsega dovolj, se odločimo za hitro darilo, ki ga podarjajo vsi kot je npr. zlatnina, darilni boni ali kar denar. Vsi hočemo najboljše našim najdražjim, vendar nas čas enostavno prehiti. Iskreno pa lahko rečemo, da si vsak želi le nekaj pozornosti in trenutkov, ki jih lahko preživi z nami.

Portret kot darilo

Še pomnite, ko ste risali sorodnikom in sošolcem v spominske knjige? Skozi zgodovino je bila navada, ko smo ljubljeni osebi zapisali ali tudi narisali kaj posebnega, precej bolj pogosta. Čeprav umetnost na videz ni bila najbolj zaželena med delovnimi ljudmi in težkimi pogoji življenja, pa so le ti vseeno ustvarjali, kot da jih nevidna sila vodi k prenašanju čustev na papir (ali drug medij). Kar poglejmo primer panjskih končnic. Trda kmečka roka je bila zmožna naslikati humoristične prizore iz vsakdanjega življenja in s tem polepšati turobne dneve.

Marsikdo izmed nas nosi v denarnici podobo žene ali moža, očeta, matere, sinov in hčera ali prijateljev. Fotografija je precej vplivala na to, da jih s seboj nosimo vsakdan in ne le v spominu. So pa bili časi, ko je sin na hitro skiciral svojega očeta, kako dviga kozarček za domačo mizo. Ali pa je do nebes zaljubljeni fant ovekovečil svojo ljubezen na kosu iz zvezka iztrganega papirja.

Fotografije so največkrat neosebne in ne prikažejo tistih čustev, ki jih marsikdo skriva v sebi. Fotoaparatu se “odpremo”, ko za njem stoji nekdo, ki vas ima resnično rad. In tu vstopim jaz. Vi ujamete trenutek, jaz pa ga namesto vas prenesem na papir, kar mu vdahne še nekaj več globine. Ni vsak talent za risanje, lahko pa me uporabite namesto vaše roke in narisal vam bom portret, kot bi ga teoretično vi sami.

Postopek naročila portreta

Ste se ustrašili ob misli, koliko stresa je povezano s takim darilom? Ne skrbite. Vse kar morate narediti je, da mi pošljete čimbolj kvalitetno fotografijo in že lahko pričnem z delom. Ker portretiranje jemljem zelo resno in odgovorno, bo portret že v nekaj dneh pri vas. Če imate posebne želje, lahko tudi na portret napišem verz ali dodam okras. Možno je tudi okvirjanje, ki je izvedeno profesionalno in po naročilu. Nekaj pogostih vprašanj sem zbral tudi na tej povezavi.

Kaj pa cena takega portreta?

Seveda se sprašujete, kakšna je cena takega portreta? Slika bo v rodu nekaj generacij, zato je cena relativno majhna, saj gre za večno unikatno darilo, ki je izdelano ročno in v Sloveniji. Kliknite za cenik. Naročilo ali povpraševanje lahko oddate na e-poštni naslov info@narisan.si ali pa izpolnete obrazec na dnu te strani.


Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja