X
Back to the top

O meni

Kdo sem?

Moje ime je Matevž. Na svet sem privekal leta 1984 in kar nekaj otroštva preživel za tiskarniškim papirjem z barvico v roki. Z risanjem, predvsem portretiranjem, se ukvarjam skorajda že celo življenje, poklicno pa od leta 2009.

Začel sem kot samouk in pot nadaljeval na izkušnjah, ki so me pripeljale do fotorealističnih portretov. Stalno težim k izboljšavi svojih del, zato je vsak nadaljnji portret še boljši. Imam oseben pristop in, če si želite pogovora o umetnosti ali risanju, se lahko kdaj srečamo tudi ob kavi.

Portret kot darilo

Kaj bolje prikaže človekovo življenje, njegovo srečo, vedrost, zaljubljenost pa tudi bolečino, napor in jezo ter še marsikatero drugo barvito čustvo, kot pa njegov obraz.

Naj vam pomagam pri (p)osebnem darilu. Darilo za rojstni dan, darilo ob poroki, darilo ob obletnici, darilo za krst in birmo, rojstvu in ostalih človeku resnično vrednih dogodkih, ki nam lepšajo življenje.

Risanje portretov in kvaliteta dela

Portrete rišem na kvaliteten papir, ki ne vsebuje kislin in z leti ne porumeni. Vsak portret je na koncu obdelan s fiksativom proti mazanju. Portreti so narisani s svinčnikom oz. grafitom. Jamčim za kvalitetno opravljeno delo.

Velikokrat se pojavlja vprašanje oz. primerjava z akademsko izobraženimi poklicnimi umetniki. V prvi vrsti sem rokodelec, ki je dolga leta razvijal lastno tehniko risanja portretov. Menim, da se brez težav lahko primerjam z nekaterimi akademsko izobraženimi na tem področju, še bolj pa zato, ker sem specializiran v risanju portretov s svinčnikom. Ampak naj risbe govorijo same zase.

Trenutno narisanih že preko 650 portretov in tu se moja zgodba ne bo končala …

Zavedam se, da se vam porajajo dodatna vprašanja, zato sem nekaj najpogostejših odgovorov glede risanja portretov zbral na tej povezavi. Lahko pa me tudi pokličete na 041 853 625.

Kaj vam lahko ponudim oziroma zakaj se odločiti zame?

•  Leta izkušenj na področju risanja portretov in ostalih motivov.
•  Močno se držim dogovorjenih rokov.
•  Sem vam na voljo tekom celotnega postopka izdelave portreta.
•  Pravilna izdelava portreta (izbira materialov in fiksativa).
•  Lahko jamčim, da si bo portretiranec podoben na portretu.
•  Zelo ugodne cene za takšno kvaliteto portretiranja.
•  Ponujam okvirjanje in aranžiranje portreta za darilo.

Matevž Urbančnik risanje portretov
Profesionalno izdelan portret in zadovoljen naročnik je naša prioriteta.
Garantiramo za kvalitetno in pravočasno izpeljano delo.
Vedno smo na razpolago za dodatna vprašanja ali usklajevanja.