Že nekaj časa me privlači digitalni svet slikanja, risanja in oblikovanja nasploh. Zato sem se nekega deževnega dne ob risanju na stari dobri papir odločil, da potrebujem to “magično” zadevo, ki mi bo olajšala in pospešila moje umetniško izražanje. Ta zadeva je bila Wacom Bamboo PEN grafična tablica.

Po raziskavi, katero ponavadi opravim pred nakupom, sem se torej odločil za Wacom Bamboo PEN. Obstajala je še verzija PEN & TOUCH, vendar sem se za začetek nagibal k ugodni ceni in uporabnosti (kaj resnično potrebujem). Po prebranih komentarjih na tujih in domačih forumih, sem dobil okvirno sliko o tem, da je Wacom še vedno najboljše podjetje za izdelavo grafičnih tablic. Genius in Trust, kljub nekaj evrov nižji ceni, namreč nista dosegala enake kvalitete. Trenutno se omenjenega modela ne dobi več, je pa na trgu nova različica Wacom Bamboo Pad USB, katero se na www.enaa.si dobi že pod 50 EUR. Slednja tudi serijsko vsebuje možnost “touch”, torej površine občutljive na dotik z roko, dobi pa se jo že v brezkabelni obliki.

Tablica mi že dobro služi, predvsem je spoprijateljena s programom Adobe Photoshop in Corel Painter. Če pa si teh programov ne morete privoščiti pa predlagam zastonj slikarski/risarski program z imenom GIMP ali pa starejšo verzijo ArtRage studia.

Zaenkrat sem z Bambusom zadovoljen kot zajček korenčkom.

Plusi:
– lep in kompakten črno-zelen dizajn brez gumbov
– uporaba in kompatibilnost z Windows 7 64 bit
– digitalno pero daje prijeten občutek z dotikom matirane aktivne površine
– konkurenčen tudi dražjim izdelkom, saj se da risati in slikati skoraj vse

Minusi:
– manjša velikost aktivne površine v primerjavi z večjimi, vendar za začetnika več kot dovolj
– žična povezava
– brez etuija
– brez radirke na digitalnem pisalu (priporočam verzijo z radirko)

Specifikacije:
  • Omogoča vnos s peresom
  • Dimenzije: 278x176x11 mm
  • Teža: 395g
  • Aktivna površina peresa 147x92mm
  • Resolucija vnosa s peresom 2540 lpi
  • Primerna tako za desničarje kot levičarje
  • USB priklop
  • Paket vsebuje celoten program ArtRage 2.6