Šuštarska nedelja nas je pustila navdušene in ponosne pa vendarle željne novih uspehov. Kmalu so skupaj staknjene glave mladih paletovcev dobile nov preblisk, noč čarovnic kajpak. Čeprav se o tem praznovanju veliko piše, marsikdaj z zaničljivo anti-ameriško asociacijo, smo ob postavna kostanjeva drevesa v Glanzmannovem parku vseeno postavili manjšo inštalacijo z namenom popestritve turobnih oktobrskih večerov. Na ogled je bila od srede pa vse do nedelje.

Večjega srečanja nismo načrtovali pa so se nam v petek vseeno pridružili številni občani, stari in mladi ter najmlajši, slednji so poskakovali okoli nas in prav nič se niso bali duhov, velikanskega pajka ali svetlečih se oči izpod kupa listja. Nas veseli, da so obiskovalci prinesli tudi svoje buče in se za trenutek priključili Načeti paleti, kar je tudi naše osrednje poslanstvo, ustvarjanje za vas in z vami.

Zunanja razstava je bila postavljena z namenom izražanja kreativnosti mladih članov ter spodbujanja druženja v času, ko se to vse preveč zanemarja.

Z vsem spoštovanjem do praznikov in preminulih,

Predsednik KUD Načeta paleta

Matevž Urbančnik

 

Fotografije: Dušan Podrekar, Jošt Belhar, Sandra Košnjek, Tomaž Frelih Yoldi