X
Back to the top

O meni

Kdo sem?

Moje ime je Matevž. Na svet sem privekal leta 1984 in kar nekaj otroštva preživel za tiskarniškim papirjem z barvico v roki. Z risanjem, predvsem portretiranjem, se ukvarjam skorajda že celo življenje, poklicno pa od leta 2009.

Ob nastopu gospodarske krize 2008 sem se, kot marsikdo drug, spopadal z iskanjem dela, čeprav sem uspešno zaključil študij na univerzi. Ob podpori moje najdražje sem se popolnoma posvetil risanju potretov, kar danes počnem profesionalno. Začel sem kot samouk in pot nadaljeval na izkušnjah, ki so me pripeljale do fotorealističnih portretov. Sem dokaz, da človek lahko počne kar si želi in se s tem tudi preživlja.

Portret kot darilo

Kaj bolje prikaže človekovo življenje, njegovo srečo, vedrost, zaljubljenost pa tudi bolečino, napor in jezo ter še marsikatero drugo barvito čustvo, kot pa njegov obraz.

Naj vam pomagam pri (p)osebnem darilu. Darilo za rojstni dan, darilo ob poroki, darilo ob obletnici, Valentinovem, rojstvu in ostalih človeku resnično vrednih dogodkih, ki nam lepšajo življenje. Imam oseben pristop in, če si želite pogovora o umetnosti ali risanju, se lahko kdaj srečamo tudi ob kavi.

Risanje portretov in kvaliteta dela

Portrete rišem na kvaliteten papir, ki ne vsebuje kislin in z leti ne porumeni. Vsak portret je na koncu obdelan s fiksativom proti mazanju. Portreti so narisani s svinčnikom oz. grafitom. Jamčim za kvalitetno opravljeno delo.

Velikokrat se pojavlja vprašanje oz. primerjava z akademsko izobraženimi poklicnimi umetniki. V prvi vrsti sem rokodelec, ki je dolga leta razvijal lastno tehniko risanja portretov. Menim, da se brez težav lahko primerjam z nekaterimi akademsko izobraženimi na tem področju, še bolj pa zato, ker sem specializiran v risanju portretov s svinčnikom. Ampak naj risbe govorijo same zase.

Trenutno narisanih že preko 450 portretov in tu se moja zgodba ne bo končala …

Risanje portretov Matevž Urbančnik
Profesionalno izdelan portret in zadovoljen naročnik je naša prioriteta.
Garantiramo za kvalitetno in pravočasno izpeljano delo.
Vedno smo na razpolago za dodatna vprašanja ali usklajevanja.